search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-administratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning50%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-15
Referensnr19-60-3033
Publicerad2019-12-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
50%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-15
Referensnr
19-60-3033
Publicerad
2019-12-02


Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till Gränna skolområde!
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 80 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss.
Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Ditt nya jobb
Som IT-administratör hos oss har du två huvudsakliga uppgifter, dels arbetar du med mjukvaran utifrån ett IT-pedagogiskt perspektiv, vilket innebär att stötta lärare och elever i användadet av IT. Du spelar en viktig roll för hela skolans utveckling i samband med att vi genomför en-till-en datorer/Ipads för våra elever. Du är också ansvarig för att logistiken kring IT relaterade produkter och lärverktyg fungerar väl.  Som IT-administratör stödjer du och inspirerar lärarna att använda IT för att öka lärandet och motivationen hos eleverna samt underlätta administrationen. Du utbildar både elever, personal samt även i viss mån vårdnadshavare i olika sammanhang. Detta kan gälla allt från förhållningssätt på nätet, källkritik inom undervisningen till hur V-klass används.

Tjänsten omfattar 50% beroende på din kompetens och om du vill arbeta mer kan kombination med läraruppdrag diskuteras.

Kompetenskrav
Du har gärna dokumenterad kompetens inom IT. Vi ser erfarenhet av liknande tjänst inom skola som en viktig merit. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att hantera olika system såsom bla TimeEdit.

Som person är du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt, samtidigt som du har nära kontakt med och får stöd och utbildning genom IT-avdelningen på Utbildningsförvaltningen. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med elever, personal och skolledning och har en vilja och ett engagemang för att på ett hållbart sätt driva IT-utvecklingen framåt hos oss. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kan kommer att hållas löpande.

Vill du veta mer
Kontakta rektor Pär Palmgren 036-106660

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.