search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i tyska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedalsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-11-18 till 2020-06-16
Sista ansökningsdag2019-12-13
Referensnr19-60-2774
Publicerad2019-11-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedalsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-11-18 till 2020-06-16
Sista ansökningsdag
2019-12-13
Referensnr
19-60-2774
Publicerad
2019-11-29

Lärare i tyska
Vill du ha ett av de viktigaste uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Junedalsskolan ligger centralt i Jönköping med närhet till stadens faciliteter samtidigt som Jönköpings vackra stadspark ligger bara 10 minuters promenad bort. Vi har för närvarande ca 850 elever i grundskola och grundsärskola 7–9, ett elevunderlag som kommer att öka i båda dessa verksamheter framöver. Vi på Junedalsskolan arbetar för att varje elev ska nå toppen av sin egen potential, för att nå dit arbetar våra engagerade medarbetare genom att motivera, stimulera nyfikenhet samt ha höga förväntningar på elevernas förmåga att utvecklas.

Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där eleven ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. 

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som lärare i tyska på Junedalsskolan åk 7-9. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med lärare med olika ämneskompetenser. I tjänsten ingår också att vara klassföreståndare för ett antal elever som du möter i undervisningen.
Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare i tyska eller som har goda kunskaper i tyska. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet.

Övrigt
Tillträde snarast!
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga intyg och betyg relevanta för tjänsten. Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstiden har gått ut så vi ser fram emot din ansökan snarast. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret 

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Frågor och upplysningar om tjänsten lämnas av:
Irena Hanzek, rektor 036–106181
Krister Gren, bitr. rektor 036–103826
Martina Sörensen, Lärarförbundet 036–106194
Åsa Söderström, Lärarnas Riksförbund 036–106185

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.