search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagsnarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-12
Referensnr19-61-0153
Publicerad2019-11-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
snarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-12
Referensnr
19-61-0153
Publicerad
2019-11-29

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Socialtjänst, Arbetsförmedling, Regionen och Försäkringskassan med flera.
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i enheten för vuxna som arbetar med deltagare i åldern 25-65 år. Tjänsten är placerad på Jobbtorg Resurs vars målgrupp är personer med komplexa svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden, där det finns oklarheter om individens förutsättningar eller arbetsförmåga. Genom att kartlägga, vägleda, arbetsträna/praktisera och samverka arbetar AMA för att deltagaren ska nå egen försörjning. 

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att klargöra deltagares förutsättningar och behov samt att ge individuellt stöd och fördjupade vägledningsinsatser för att nå utbildning och arbete. Verksamheten tillämpar Supported Employment som metod. Arbetet sker med stöd av verksamhetsteam. Kontinuerligt samarbete sker med socialförvaltning, arbetsförmedling, vård, vuxenutbildning samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dessutom innehåller arbetsuppgifterna kontakter med arbetsgivare för att initiera plats och göra uppföljningar på arbetsplats. Arbetsprocessen, insatser och sammanfattande resultat för deltagare dokumenteras både i AMA:s eget stödsystem men också vid avslut till uppdragsgivaren.

Din kompetens
Relevant beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå krävs liksom erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, personer som varit/är i etableringsprocess och människor i socialt utsatta situationer. Kunskap om fysiska- och psykiska diagnoser/ohälsa är ett krav. Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad, välfärdssystem och myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete med personer från andra länder och kulturer är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt och i team samt att uthålligt och målinriktat arbeta stödjande med individer prioriteras. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Engagemang och drivkraft ser vi som viktiga egenskaper. Körkort är en förutsättning. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Facklig företrädare: Amanda Nygren 036-102626

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.