search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-02-01
Sista ansökningsdag2019-12-15
Referensnr19-60-3066
Publicerad2019-11-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-02-01
Sista ansökningsdag
2019-12-15
Referensnr
19-60-3066
Publicerad
2019-11-28

Ekhagsskolan - En skola att längta till

Din nya arbetsplats
Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade, kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring. Vi satsar extra tid på idrott och hälsa, då forskning visar att det ökar koncentrationen och fokuset i klassrummen.
Skolan ligger centralt med bra lokaler och närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM med flera. Ekhagsskolan har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. 

Detta får du arbeta med
Som skoladministratör är du "spindeln i nätet", vilket innebär att du under dagen möter varierande arbetsuppgifter. Du arbetar tätt med skolledning när det gäller resursplanering, vikarieanskaffning och schemaläggning. Du ansvarar för beställningar, inköp och mottagande av dessa. Fakturahantering och elevregistrering samt en hel del information/kommunikation mot elever, vårdnadshavare, personal och allmänheten tillhör också ditt ansvarsområde. Till viss del ingår att ta fram underlag i form av statistik och ekonomi.

Din kompetens
Du har gymnasial eller helst eftergymnasial utbildning, motsvarande YH-nivå med inriktning mot administration, personal, ekonomi eller liknande. Goda IT-kunskaper är en förutsättning och du har erfarenhet av att arbeta i olika IT-system/stöd. Det är meriterande om du har arbetat i systemen VISMA, TimeEdit, och TimeCare Pool.
Du har hög social kompetens, du är noggrann, flexibel och prestigelös. Du är självständig, strukturerad och duktig på att prioritera. Du är lyhörd för verksamhetens behov och drivs av att ge hög service både internt och externt. Du bemästrar kommunikation över epost och telefon lika bra som vid fysiska möten. Du är innovativ och drivs av att hitta lösningar och förbättra arbetssätt och rutiner.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal!

Vill du veta mer
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.