search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKunskapens grundsärskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-08
Referensnr19-60-3119
Publicerad2019-11-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kunskapens grundsärskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-08
Referensnr
19-60-3119
Publicerad
2019-11-26

Vill du ha ett av de viktigaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Hösten 2019 startade en ny grundsärskola med inriktning mot Npf för elever i åk 1-6 i Kunskapens Hus. Vi kommer utöka vår verksamhet till vårterminen och söker nu en lärare i fritidshem. Är du öppen, nyfiken och driven person tror vi du skulle trivas hos oss.  

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som lärare med inriktning fritidshem på Kunskapens grundsärskola. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Du är en viktig del för elevens hela dag i vår verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor i arbetslaget för gemensam konferens/kompetensutveckling. Självklart finns även utrymme för egen planering. Under skoltiden är du med och stöttar i det dagliga arbetet, på raster och vid vissa förflyttningar. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge eleverna en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. I ditt arbete strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor, kunskapsmässigt och socialt.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare för fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov och är en person som ser möjligheter även när något är svårt. Du ska vara väl insatt i -och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med elever och arbetar för trygghet och studiero. Du tycker om att finnas till för alla elever på skolan och anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Vidare har du god samarbetsförmåga och klarar av att behålla lugnet i stressiga situationer, du är även flexibel och lyhörd för både barn, vårdnadshavare och kollegor.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Löpande urval kan komma att ske innan sista ansökningsdagen.

Har du frågor kontakta:
Harald Filipsson Forsanker, 036-10 21 32
Louise Hultman, 036-10 73 36
Lena Cervin, 036-10 76 88

 Fackliga företrädare

 Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.