search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-01-05
Referensnr19-60-2994
Publicerad2019-11-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-01-05
Referensnr
19-60-2994
Publicerad
2019-11-21

Tycker du om att få elever trygga och få elever att tro på sig själva? Vill du jobba i ett team där alla jobbar för varandra, med ett tydligt och gemensamt förhållningssätt? Tycker du om att sprida glädje och skratt med elever och kollegor?  Då är detta ett jobb för dig!

Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med medarbetare på enheten vill göra skillnad för våra barn och ungdomar! Du är en del av en nystart där du tillsammans med kollegor formar verksamheten och utbildningen för eleverna.
Arbetet innebär att för varje elev anpassa undervisningen utifrån den enskilda elevens behov men också att stödja eleverna i deras sociala relationer. Hos oss går elever med neuropsykiatriska funktionvariationer. Arbetet är aktivt och tålamodsprövande men också energigivande när vi lyckas.

Att arbeta som lärare på Jusö innebär även många kontakter som hemskolans personal, elevhälsa, rektorer, vårdnadshavare, socialtjänst och hälso- och sjukvård. Allt för att skapa en så god lärandemiljö som möjligt.

Välkommen till oss!
Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, tre resursenheter, Jusö samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen, arbetar ca 45 medarbetare.

Resursenheterna och Jusö fungerar som kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och på dessa finns de elever som behöver mera stöd i undervisningen. Nu söker vi flera nya medarbetare till Jusö, en enhet i central Jönköping med 17 elever i åk 3-9. Vi arbetar utifrån en helhetssyn kring eleverna. Syftet med placeringen är att eleven ska få en fungerande skolgång genom olika åtgärder och anpassningar med målsättning att kunna komma tillbaka till hemskolan. Hemskolans rektor behåller därför ansvaret under placeringen.

Kompetenskrav
Vi söker legitimerade grundskollärare med inriktning Ma/No, Sv/So, Eng, Idrott, Bild och Musik. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom läraryrket eller annan arbetslivserfarenhet är det meriterande.
Du har ett hjärta för elever med behov av extra eller särskilt stöd. Har du specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa är detta meriterande.

Som person har du en god, tydlig kommunikativ förmåga gentemot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra för att alla ska lyckas i uppdraget, detta är en förutsättning. Du har lätt för att skapa och upprätthålla tillitsfulla pedagogiska relationer. Du skapar struktur i arbetet och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. I din undervisning använder du gärna din kreativitet. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Rekrytering sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Klara Gustafsson, Lärarförbundet, tel 070 – 587 61 87
Karolina Ekström, Lärarnas Riksförbund, tel 070 – 353 92 26

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.