search
Sök
menu
Meny
Jill Svensson

Körledare Jill Svensson har varit drivande i satsningen (foto: Kindboms fotoataljé).

Ny kör för unga Jönköpingsbor

Måndagen den 24 februari startade kommunens nya kör Stråga. Kören, som vänder sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer, leds av lokala musikprofilen Jill Svensson.

Nu utvecklar vi vår kommunala ungdomsverksamhet och drar igång en körsatsning. Kören Stråga är för dig som går eller har gått i särskolan och är mellan 12 – 30 år. Initiativet är ett samarbete mellan Stråga, Gräshagskyrkan och ABF och övningarna kommer att hållas i Gräshagskyrkan.

En nyckelperson för satsningen är Jill Svensson som tidigare vunnit Minimelodifestivalen. Jill är körledaren som vill skapa gemenskap med hjälp av musik.

– När jag var 10 år så deltog jag i Minimelodifestivalen som Ung fritid anordnade och det var en fantastisk upplevelse som gav mig mersmak på musiklivet och det gav mig även nya vänner. Med denna kören vill jag tillsammans med barnen och ungdomarna skapa en känsla av gemenskap och glädje, säger Jill.

Sofia Karlsson, som varit med och startat kören, berättar att det är viktigt att få in kulturella inslag på Stråga och att det är ett övergripande mål för Ung fritid under 2020, och fortsätter, det finns även önskemål från ungdomarna att få in mer sång och dans i verksamheten.

– Det är roligt att kunna möta ungdomarna önskemål. Vi vill skapa något nytt i verksamheten på Stråga med musik och sång som gemensam nämnare, säger Sofia.

Har du frågor eller vill anmäla dig till körenlänk till annan webbplats

Publicerad: 2020-03-04 16.58