search
Sök
menu
Meny

Lysande framtid för flera idrottsanläggningar

Upplyst idrottshall med mattor och puffar. 

Där vi bygger nya anläggningar gäller LED-belysning från start, som i Huskvarna gymnastikhall, på bilden, och nya A-hallen i Jönköpings Idrottshus.

Våra sportanläggningar används dagligen till många olika sporter och aktiviteter – där bra belysning är en förutsättning. Därför rustar vi upp flera anläggningar genom att byta till LED-belysning.

– Anledningarna till att vi satsar på ny belysning är flera, bland annat för att befintlig belysning är gammal och dålig. Behovet har funnits ett tag men först nu finns det pengar till detta, säger Kenth Lundgren, utvecklingsingenjör på kultur- och fritidsförvaltningen.

Bra ljus i lokalen ger en bättre upplevelse, och du som utövar någon form av aktivitet där ska få bästa möjliga förutsättningar för ändamålet.

Den nya LED-belysningen ger möjlighet att styra och anpassa ljuset i lokalen efter olika behov, som vid träningar eller matcher där det krävs olika ljussättningar. Att kunna styra belysningen ger hög flexibilitet och sparar värdefull energi, som i en stor idrottshall går förlorad om belysningen är tänd i onödan. LED-belysning är även känt för sin bra ljuskvalitet och långa livslängd.

Följande anläggningar har fått LED-belysning

  • Huskvarna sporthall
  • Smedjehov ishall
  • Bandyplanen, Råslätts IP
  • Sanda sporthall
  • Rosenlundshall sport och hopp (pågående)

Publicerad: 2019-11-19 13.33