search
Sök
menu
Meny

Kreativ verkstad öppnar nya dörrar

Integrationsprojekt på Ödlan

Makerspace tar plats här, på Ödlan i Jönköping.

Makerspace är ett nytt integrationsprojekt: en kreativ verkstad och mötesplats. Med målet att skapa nya förutsättningar, och öppna nya dörrar, för deltagarna att komma ut i arbetslivet.

Jönköpings kommun har fått statliga medel (via DELMOS – delegationen mot segregation) för att driva igång den kreativa verkstan på Ödlan vid södra Munksjön. Tanken är att deltagarna både ska få utrymme att visa vad de kan och lära sig nytt samt bygga nätverk i sin nya hemstad.

– Genom ett unikt samarbete mellan Jönköpings kommun, ideella föreningen Makers och sociala företaget All:in tror jag att vi kan experimentera oss fram till nya sätt att angripa segregationsproblematiken. Kvarteret Ödlan är helt rätt plats, då det är en plats där natur, kultur, hållbar utveckling, teknik, konst och mycket annat kan mötas under kreativa, fria former för att utveckla helt nya saker, säger Henrik Hermansson, verksamhetsutvecklare på Jönköpings kommun och även koordinator för Kvarteret Ödlan

Makerspace öppnar för skapande i olika material och tekniker. Där finns förutsättningar och utrustning i form av 3D-skrivar, laserskärare, Cameo och symaskiner. Och framförallt, personer som kan bidra med nya infallsvinklar, idéer och kunskap.

Projektet är planerat till ett år men verkstaden kommer finnas kvar på Ödlan efteråt som en plats för nya kreativa insatser mot segregation.

Öppettider för Makerspace
Tisdagar 14-17 (Föreningen Makers Jönköping har öppet 17-21).
Torsdagar 12-15.

För frågor: mejla makerspace@jonkoping.se eller ring 0793040179

Makerspace är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Makers Jönköping och Allservice industri.

Publicerad: 2020-03-04 16.58