search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2020-02-19
  De har hjälpt kommuninvånarna ut i arbetslivet i t...
  Sedan starten har kommunens Jobbtorg hjälpt många invånare till att ta steget ut i arbetslivet. " Vi möter många med olika förutsättningar, bakgrund och driv", säger verksamhetschefen Eva Dahl.
 • 2020-02-12
  Invånarna vill se satsningar på cykel- och kollekt...
  Hösten 2019 genomfördes en resvaneundersökning bland kommunens invånare. Undersökningen ställde bland annat frågor om vilka färdmedel vi borde satsa på.
 • 2020-02-12
  Ny kör för unga Jönköpingsbor
  Måndagen den 24 februari startade kommunens nya kör Stråga. Kören, som vänder sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer, leds av lokala musikprofilen Jill Svensson.
 • 2020-01-31
  Vättergatan ska bli grönare och säkrare
  Nu börjar ombyggnationen av Vättergatan i Huskvarna. Det blir en ny gång-och cykelbana och mer grönska. Och så ska vi gräva ner ledningar och byta skarvar på fjärrvärmeledningarna.
 • 2020-01-24
  En värdefylld kub på Torpaskolans gård
  UPPDATERAD: På Torpaskolans gård står en stor svart kub. Med texten ”Rätten att inte kränkas” - den åttonde av FN:s 30 artiklar som handlar om våra grundläggande mänskliga rättigheter. En kub fylld med alla barns lika rättigheter och värde.
 • 2020-01-22
  Förorening vid hotellbygge grävdes bort
  Den svavel och fosfor som hittats under marken vid bygget av det nya höghushotellet har nu grävts upp och forslats bort. Ingreppet innebar inga risker för boende eller verksamheter i närheten, enligt räddningstjänsten.
 • 2020-01-16
  Besöksmål i Äppledalen i fokus
  Unikt besöksmål i Kaxholmen – så beskrivs Grafitgrå, vinnare av det prestigefyllda Stadsbyggnadspriset. Förutom det stora priset tog de även emot diplom i klassen god livsmiljö.
 • 2019-11-14
  Kreativ verkstad öppnar nya dörrar
  Makerspace är ett nytt integrationsprojekt: en kreativ verkstad och mötesplats. Med målet att skapa nya förutsättningar, och öppna nya dörrar, för deltagarna att komma ut i arbetslivet.
 • 2019-11-11
  Därför ska du duscha innan badet
  Kalla höst- och vinterkvällar och lovlediga helger lockar till varma inomhusbad. För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för alla som badar i samma bassänger, är det viktigt att inleda badhusbesöket med en noggrann dusch.
 • 2019-11-04
  Vi hjälps åt att göra kommunen bättre
  Har du upptäckt något som behöver åtgärdas i vår kommun? Ett hål i gatan, en överfull papperskorg, en kraschad gatlykta? Eller något annat som vi behöver veta? Du kan alltid ringa och mejla oss – och nu finns ytterligare en kontaktväg in, vår nya app.
 • 2019-10-03
  Filmpedagogiskt projekt som får ungdomar att flytt...
  Det nya filmpedagogiska projektet #movemetoo ska hjälpa våra gymnasieungdomar att bli tryggare i sin identitet.
 • 2019-09-19
  Rum för lek mitt i stadens hjärta
  Två lådcyklar fulla med barn stannar till på Barnarpsgatan. Här ska de leka idag, på en liten lekplats de själva har designat. Lekplatsen är i själva verket en så kallad parklet.
 • 2019-09-05
  Jönköping, klimatkampen har börjat!
  Sommaren 2019 sparkade våra klimatkämpar igång sin kamp för en bättre miljö. Under ett år ska de mäta sin klimatpåverkan och försöka minska den. Följ deras resa och starta din egen klimatkamp med att ladda ner Svalna-appen.